Logo
Vytisknout stránku

Ulovil daňka a uvařil z něj vítězný guláš (Hodonínský deník)

Prušánky
Třináct týmů se svými guláši se sešlo v Prušánkách, aby poměřily své síly. Tradiční Gulášfest začal již ráno, kdy soutěžící začali připravovat své recepty. Výdej se spustil s úderem dvanácté hodiny.
Letošní ročník měl mezinárodní účast. Do kulinářského souboje se totiž zapojil i tým Klub moravskorakouských kuchařů. "Vaříme divoký guláš lázeňského šviháka. K přípravě jsme použili vepřové maso," popsal člen klubu Erich Ševčík. Narodil se v Rakousku, ale dvacet let již žije v České republice.
V předcházejících ročnících se účasnil jako soutěžící, letos ale Josef Sopko jenom chutnal. "Zatím mě žádný guláš ještě neoslovil. Jsou málo dochucené a řídké, skoro jako polévka. Chybí tomu drive. Trochu mě štve, že jeden stánek prodává zvlášť chleba za pět korun," zhodnotil Sopko.
Naopak Mirce Salajové z Břeclavi chutnalo. "Dala jsem si daňčí guláš od týmu obecního úřadu. Je moc dobrý," řekla Salajová. Z největší dálky přijeli myslivci z Pálkovic poblíž FrýdkuMístsku.
"Vaříme z daňka, kterého jsem ulovil. Máme recepturu, s níž jsme u nás několikrát zvítězili," přiblížil myslivec Petr Kuchař.
Výtvory šestnácti týmů hodnotila porota, ale i návštěvníci. Vítězem se podle hodnocení poroty stal tým Obecňáci z prušáneckého obecního úřadu se Starostovým gulášem, druzí skončili myslivci z Velkých Bílovic, vařící srnčí guláš a jako třetí se umístila Partička.
Diváci však za nejlepší považovali myslivce z Pálkovic, hned za nimi Partičku z Mlýnské a podobně jako porota umístili na třetí příčku Partičku. "Mohlo se uvařit čtyři sta až čtyři sta padesát litrů guláše," odhadl prušánecký starosta Lubomír Zahradník.

All Rights Reserved | SvetMyslivosti.cz | Lesnická práce s.r.o.