Logo
Vytisknout stránku

Hlinecký Svatý Hubert má zbrusu nový kabát (Chrudimský deník)

Hlinsko
Restaurace Svatý Hubert se ve středu 6. ledna představí ve zbrusu novém kabátě. Ve výběrovém řízení na její provoz uspěla firma Vodax, spol. s r. o., která má v této oblasti bohaté zkušenosti - provozuje řadu restauračních zařízení po celé republice, mj. v nejznámějších lázeňských městech Karových Varech a Mariánských Lázních i na řadě míst v obou našich krajích.
"Oblíbená a navštěvovaná restaurace je nedílnou součástí Hlinska, rádi bychom tento trend nejen udrželi, ale i zvýšili. Uspěli jsme ve vypsaném výběrovém řízení, do kterého jsme šli s nabídkou úpravy prostorů a doplněním vybavení, ale také zatraktivněním nabídky nejen restauračního provozu, ale i turistického ruchu jako takového. To vše s velkým respektem k tomu, že je v lokalitě památkové rezervace Betlém," řekl Ludvík Jubánek. Zrenovované zařízení pozítří otevře s mottem "Na Tři krále s novým provozovatelem o krok dále".

Od obrazovek ke zpívánkám
Restaurace zachová ráz lovecké chaty. Bude mít kapacitu 53 míst včetně kuřáckého salonku, pro letní provoz bude k dispozici venkovní zahrada s 80 místy. "Součástí nových prostor bude Porter klub pro 30 osob, který nabídne kvalitní projekci na velkoplošné obrazovce. Tento projekt už úspěšně funguje například ve Svitavách a v Praze" informoval jeden z majitelů restaurace Josef Linhart a dodal: "Budeme dbát na kvalitní obsluhu, náš nový personál bude obsluhovat v dobovém oblečení. Počítáme i s pravidelnými country večery, které budou mít motto Zpívá celá hospoda."
Interiér tradiční restaurace doznal velkých změn, úpravy se dotkly i zázemí, zejména kuchyňského provozu. "K dispozici máme kvalitní technologii, ve vybavení jsou např. konvektomat, profi­udírna a celá řada dalších," pochlubil se šéfkuchař Petr Cejnar, který má v branži vysoké mezinárodní renomé a je autorem zcela nového stravovacího konceptu. "Naše kuchyň bude zaměřením staročeská a regionální se specializací na pokrmy ze zvěřiny a ryb. K jejich přípravě budeme výhradně využívat suroviny z regionálních farem, které zaručí vysokou kvalitu."

Křepelka bude velkým tahákem
Nad chystaným jídelním lístkem se sliny sbíhají už teď. Raritou, kterou nenajdete široko daleko, budou pomalu pečené křepelky či perličky s dušeným červeným zelím a kaštanovou nádivkou a speciální úprava divočáka na šípkové omáčce podle receptury majitele Josefa Linharta.
V nabídce budou také křepelčí vejce s jejich u nás málo známými léčivými účinky. Z předkrmů, ke kterým bude k dispozici rozpečený světlý i tmavý chléb, zaujmou jemná kachní paštika se švestkami a dobromyslem nebo grilovaný kozí sýr na listech salátu s divokými brusinkami a medovobylinkovou zálivkou. Pochutnáte si na grilovaném hřbetu z mladého býčka na cuketovém čatný, různých úpravách vepřového i kuřecího masa a ryb, tradičním guláši a uzeném přímo z udírny. Na odbyt určitě půjdou i kynuté borůvkové knedlíky se sladkým tvarohem, skořicí a čokoládou nebo selský zeleninový salát se smaženými sýrovými vdolečky. K pití bude k dispozici široká škály renomovaných pivních značek - od plzeňské dvanáctky , hlineckého Rychtáře až po pardubického Viléma, Granát a především Portera. Novinkou budou černé a řezané pivo, točené nealkoholické pivo a děti jistě ocení novou točenou malinovku.

Železnohorský poutník nabízí
Provozovatel přichází s naprostou novinkou na trhu turistiky. V rámci Železnohorského regionu vytvořil volné sdružení provozovatelů, kteří disponují specifickými zajímavostmi a službami. Všechny navzájem propojil informatikou, dopravou, ubytováním, stravováním a společnými zábavními programy. "Host tak bude mít možnost svobodného výběru kteréhokoli zařízení nebo služeb, bude moct využít levnou interní přepravu a navíc dostane možnost bonusových slev v celém komplexu.
Sdružení tvoří Pension a restaurace U Svatého Huberta a Pension Betlém v historickém skanzenu Betlém v Hlinsku v Čechách, Koňská farma a pension Slamák v Holičkách s nabídkou vše o koních a s koňmi, včetně skieringu, Hospoda Na Vejměnku s českou klasikou a medovinou ve skanzenu Veselý kopec, Pension Galérka s muzeem zločinu v Ochozu u Nasavrk včetně venkovního areálu loupežníků, určenému pro děti a Lázeňský pension Čtyřlístek Hořelec - Seč s pivními lázněmi, solnou jeskyní, balneo provozem s léčebnými procedurami a kompletním sportovním zázemím.
"Všechny subjekty tohoto programu se nacházejí v regionu Železných hor s ovzduším vhodným pro léčení horních cest dýchacích. Již samotný pobyt v daném prostředí je ozdravný, svoboda výběru a možnosti změn jsou dalším charakteristickým rysem projektu, patří do něj i bonusový balíček slev pro věrné návštěvníky. Lákadlem nejen pro tuzemské turisty budou levná interní autodoprava a případné cyklo či pěší propojení. Možnosti programu spolu se svobodou změn rozhodnutí navíc odstraňují závislost na počasí," upřesnil Ludvík Jubánek výhody projektu Železnohorský poutník.

Kdy můžete přijít?
Slavnostní otevření Restaurace U Svatého Huberta bude ve středu 6. ledna v 17 hodin. V běžném provozu bude mít otevřeno sedm dní v týdnu vždy od 10,30 hodin. Od pondělí do čtvrtka bude zavírat ve 21,30 hodin, v pátek a v sobotu ve 24,00 hodin a v neděli ve 20,00 hodin . Každý den bude možné v době od 7,30 do 9,30 hodin v restauraci posnídat s nabídkou specialit uzenářství Francouz ze Skupice.

All Rights Reserved | SvetMyslivosti.cz | Lesnická práce s.r.o.