Logo
Vytisknout stránku

Postupy Rettigové jsou časově náročné, v hotelu ve Zbraslavicích je ale používají (Kutnohorský deník)

Kutnohorsko
Restaurací, jejichž kuchaři by se při vaření řídili postupy Magdaleny Dobromily Rettigové, v kutnohorském regionu moc není. Výjimkou je hotel Svatý Hubert ve Zbraslavicích. Tamní kuchaři od ní čerpají inspiraci zejména pří zpracování zvěřiny, na kterou je hotelová restaurace orientovaná. Šéfkuchař Karel Sechovec si dokonce sehnal kuchařku od Rettigové, ze které využívá celou řadu receptů. Ve škole se mu ale jako budoucímu kuchaři o této významné české znalkyni jídla prý vůbec nezmínili. "Musel jsem si o ní informace shánět sám a z knihy receptů, kterou se mi podařilo sehnat, jsem měl velkou radost," zavzpomínal Sechovec. Hosté zbraslavické restaurace si tak mohou pochutnat například na srnčím, jelením nebo kančím mase, které je naložené podle originálních návodů Magdaleny Dobromily Rettigové. "Ke specialitám patří dančí hřbet, který podáváme s houbovým ragú a smetanovou omáčkou," doporučil Sechovec. Naopak Markéta Pejzlová z restaurace Veranda v Potěhách zkouší recepty od Rettigové jen doma. V běžném provozu restaurace totiž podle ní není možné řadu z nich použít. "Některé postupy nakládání masa nesplňují hygienické normy a časové náročné vaření se finančně nevyplatí," zdůvodnila. V soukromí si však ráda pochutná například na dlouho tažených vývarech.

All Rights Reserved | SvetMyslivosti.cz | Lesnická práce s.r.o.