Logo
Vytisknout stránku

Moravskoslezská kuchařka Jaroslava Palase (Moravskoslezský deník)

Jaroslav Palas, předseda Českomoravské myslivecké jednoty, bude v příštích dnech a týdnech právě tuto publikaci rozdávat na různých shromážděních zejména v Moravskoslezském kraji.
Dnes přinášíme čtenářům dva recepty z této knihy:
Kravařské kuře
1 kuře, 1 thajská polévka s kudrnatými nudlemi, 1 cibule, 1 lžíce másla, sůl.
Kuře omyjeme, rozdělíme na porce, osolíme, okořeníme polévkovým kořením Zapékací misku vymažeme máslem, přidáme porce kuřete, polévkové nudle.
Poklademe cibulí nakrájenou na kolečka, zalijeme studenou vodou a dáme přikryté do trouby.
Před koncem pokličku odejmeme, aby se vysmahla přebytečná tekutina.
Ostravské brambory
8 velkých brambor, 4 nožičky ostravské klobásy, pepř, sůl, olej nebo máslo.
Brambory oškrábeme a do každé uděláme škrabkou tak velký otvor, abychom do něj mohli strčit půlku nožičky ostravské klobásy.
Brambory osolíme, dáme do vymazané zapékací misky a pod pokličkou pečeme v troubě asi padesát minut.

All Rights Reserved | SvetMyslivosti.cz | Lesnická práce s.r.o.